Voordelen

Digitale devices (tablets of laptops) vergroten de onderwijsmogelijkheden, zowel in de klas als daarbuiten. Of het nu gaat om interactieve lessen, digitaal lesmateriaal, studiehulpmiddelen of een tekstverwerkingsprogramma, er is voor elk wat wils. Wie nadenkt over de mogelijkheden van devices in de klas moet wel enthousiast worden: ze zijn in onze tijd ook niet meer weg te denken. De ene keer wordt het device gebruikt als zoekmachine, soms als tekstverwerker en de andere keer als digitaal lesboek.

Aanvullend

Het gebruik van een laptop/tablet heeft veel voordelen. Denk aan extra ondersteunende opdrachten of juist verdieping van de lesstof met digitale opdrachten. Met een device zijn er meerdere informatiebronnen beschikbaar voor de leerling. De docent van nu creëert een leersituatie waarbij leerlingen op een motiverende manier leren met behulp van digitale media. Hierbij stemmen we de lessen af op de leersituatie. Een device wordt op zo’n manier ingezet dat het gebruik ervan meerwaarde heeft.

Onderzoek van Kennisnet (www.kennisnet.nl) toont aan dat onderwijs met behulp van ict een hoger leerrendement oplevert. Het Twents Carmel College vindt het daarom belangrijk dat docenten en leerlingen optimaal met ict zijn toegerust en dat de school zorg draagt voor een goede scholing voor docenten en leerlingen. De school is verantwoordelijk voor de goede mix van boeken en digitaal lesmateriaal. Welke voordelen biedt het gebruik van digitale devices? (Bron: Kennisnet)

>> Tijd- en plaatsonafhankelijk leren. Leren met behulp van een device biedt veel flexibiliteit; je kunt plaats- en tijdonafhankelijk leren. Leerlingen kunnen overal en altijd aan de slag met de lesstof en zijn daarbij niet gebonden aan vaste werkplekken of computerruimtes.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.